Nieuws > Parade Pact voor de ouderenzorg
Pact

Parade Pact voor de ouderenzorg

Het Pact voor de Ouderenzorg brengt partijen samen voor het vernieuwen en verbeteren van de ouderenzorg. Op 11 oktober 2018 heeft de eerste landelijke bijeenkomst plaatsgevonden in het Spoorwegmuseum in Utrecht: 
Parade Pact voor de Ouderenzorg. 

In bijgaande Nieuwsflits vindt u een impressie van de dag en leest u meer over de bijdrage van minister Hugo de Jonge, de Raad van Ouderen en over het vervolg van het Pact voor de Ouderenzorg.

Tijdens de Parade op 11 oktober zijn 18 enthousiaste pitches gehouden. Drie daarvan gingen over de VWS-programma’s: Eén tegen Eenzaamheid, Langer Thuis en Thuis in het Verpleeghuis. De andere 15 pitches waren zeer divers: van het radicaal vernieuwen van de verpleeghuiszorg, tot het verbeteren van de zorg thuis en meer aandacht voor zingeving. Pitchers hebben de zaal uitgedaagd met een hulpvraag om het initiatief verder te brengen. Dat heeft al tot de eerste nieuwe samenwerkingen geleid (in de volgende Nieuwsflits meer daarover). Hier treft u een overzicht aan van de initiatieven die een pitch hebben gehouden. Lees daarnaast meer over het initiatief van Albert Heyn en Sensoor en over het initiatief Hoe age proof is jouw wijk?

De Parade werd 11 oktober afgesloten door Kees van der Burg, Directeur-Generaal Langdurige Zorg van het ministerie van VWS. Hier leest u zijn bijdrage.

Meer nieuws van het programma Pact