Agenda > Hoe dan?

Hoe dan?

Hoe dan? Ouder worden zonder eenzaamheid. Daarover gaat deze unieke combinatie van levendige talkshow en interactieve werksessies voor beleidsmakers, professionals, ondernemers, vrijwilligers en ouderen in noordelijk Nederland.


Hoe dan?

Hoe dan? Ouder worden zonder eenzaamheid. Daarover gaat deze unieke combinatie van levendige talkshow en interactieve werksessies voor beleidsmakers, professionals, ondernemers, vrijwilligers en ouderen in Drenthe, Friesland en Groningen.

We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn. Hoe dan? vindt plaats in de stadsschouwburg in Leeuwarden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Eenzaamheid tegengaan

Steeds meer gemeenten zetten zich in om (dreigende) eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Op 3 juni willen we op een actieve manier lokale samenwerking tot stand brengen tussen verschillende domeinen, zoals overheid, zorg, welzijn, sport en cultuur. Hoe dan? Door kennis te maken met innovatieve en succesvolle initiatieven. Door onverwachte invalshoeken te delen en vooral door samen aan de slag te gaan met concrete cases, zodat iedereen ná 3 juni verder kan. Met als doel: meer kennis van aansprekende projecten en sterke lokale netwerken.

VWS | FNO | UP

Het ministerie van VWS trekt deze werkconferentie samen op met FNO, dat met haar programma Meer Veerkracht, Langer Thuis tientallen projecten heeft gerealiseerd rondom beweging en eenzaamheid bij kwetsbare ouderen. UP! – een landelijke beweging met een nieuwe kijk op ouder worden – tekent voor de samenstelling van het programma en opent met een inspirerende UP! talkshow, gepresenteerd door Hadassah de Boer.

Dit is de eerste regionale werkconferentie van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Aanmelden en meer informatie op hoedanleeuwarden.nl

Datum
03 juni 2019